Потрібно доносити правду про ліс всіма можливими способами і методами комунікації, – Голова Держлісагентства Василь Кузьович

Потрібно доносити правду про ліс всіма можливими способами і методами комунікації, – Голова Держлісагентства Василь Кузьович

115747454_1

Наразі лісова галузь стоїть перед багатьма викликами. Переконаний, що настав час втілювати зміни, які будуть направлені на благо українського лісу – для цього є і підтримка керівництва держави, Уряду та Парламенту. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович на свої сторінці у Facebook.

«Враховуючи стрімкий розвиток інформаційних технологій, вирішив вести публічну сторінку у Facebook. Прийняв таке рішення не задля власного піару. Не завжди люди заходять на офіційні сайти органів влади, у той час як дуже багато на своїх телефонах мають легкий доступ до соцмереж. І саме тому вважаю, що потрібно доносити правду про ліс всіма можливими способами і методами комунікації. Адже в Інтернеті, зокрема, соцмережах дуже багато неправдивої чи перекрученої інформації про лісове господарство України», – написав він.

Василь Кузьович повідомив, що вже зі своєю командою заступників вивчає стан лісової галузі: що є на сьогодні, і що потрібно виправляти. Напрацьовується план дій.

«За дорученням Міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Романа Абрамовського працюємо над розробкою Державної стратегії управління українськими лісами до 2035 року. Її фінальний варіант та обговорення відбуватиметься на робочій групі при Міндовкіллі», – зазначив Голова Держлісагентства.

Також він поінформував, що лісівники наразі працюють над профілактикою та запобіганням лісових пожеж.

«Серед глобального – запуск національної інвентаризації лісів. Закон, підписаний у червні Президентом України, передбачає ухвалення порядку та інструкції її проведення. Також потрібне фінансування для закупівлі необхідного обладнання. На цей рік певні кошти передбачені у бюджеті. Працюємо на тим, щоб якнайшвидше пройти всі бюрократичні процедури», – наголосив Василь Кузьович.

За словами Голови відомства, важливе питання – внесення змін до законодавчої бази. Змінюється час, клімат і – змінюється ліс. Тому потрібно провести законодавчу адаптацію до цих змін, а також змінити і підзаконні нормативно-правові акти, які регулюють лісогосподарську діяльність.

Leave a Comment